7 steg för att uppnå dina mål

Tips & Inspiration Effektivitet, 7 steg för att uppnå dina mål, PB & Partners
  1. Specificera exakt vad det är du eftersträvar. Fundera själv eller slå dig ner med din chef och klargör tillsammans exakt vad du ska uppnå och hur prioriteringslistan ser ut. Det finns förvånansvärt många människor som dagligen ägnar sig åt mindre viktiga uppgifter.”Ett av de värsta slöserierna med tid är att på ett förträffligt sätt göra någonting som inte behöver göras.”
  2. Skriv ner ditt mål. Att skriva ner ditt mål gör det konkret, något du skapar och kan se och ta på. Ett mål som inte satts på pränt är bara en önskan eller fantasi och kan lätt leda till förvirring och oklarhet.
  3. Sätt en deadline… och en startid. En målsättning utan deadline saknar betydelse. Det som inte har någon början eller slut kan enkelt skjutas upp och det resulterar i att du får väldigt lite gjort.
  4. Skriv en lista över det du tror att du kommer att behöva göra för att uppnå ditt mål. Den ger dig en väg att följa och sannolikheten för att du når ditt mål ökar markant.
  5. Gör en handlingsplan genom att organisera din lista i prioritetsordning. Ägna några minuter åt att avgöra vad du behöver göra först och vad som kan vänta till senare. Eller ännu bättre, gör upp din plan visuellt i form av en serie boxar på ett papper. Du blir förvånad över hur mycket enklare det blir för dig att uppnå ditt mål när du bryter ner det i separata uppgifter. Med ett tydligt mål och en nerskriven handlingsplan kommer du bli mer produktiv och effektiv än någon som bara går omkring med sitt mål inom sig.
  6. Gör det NU! Gör något, vad som helst, med detsamma. En medelmåttig plan som utförs förträffligt är bra mycket bättre än en lysande plan som inte omsätts i handling. Aktivitet är nödvändigt för att du ska kunna nå någon form av framgång.
  7. Gör något varje dag som för dig närmare ditt mål. Tydligt nerskriva mål har en fantastisk effekt på ditt tänkande. De motiverar dig och sporrar dig till handling. De stimulerar din kreativitet, frigör din energi och hjälper dig att övervinna din benägenhet att förhala saker och ting. Ju större och tydligare dina mål är, desto mer angelägen blir du att uppnå dem. Kolla in dina mål dagligen och börja varje dag med den uppgift som är viktigast för att du ska kunna uppnå ditt för stunden viktigaste mål.
Välj det mål som, om du skulle lyckas uppnå det, skulle ha störst positiv effekt på ditt liv.

Ett av de värsta slöserierna med tid är att på ett förträffligt sätt göra någonting som inte behöver göras.