Tips & Inspiration - jobbet, livet och tiden

När gick allt enligt planerna senast? Har du ibland för lite (eller inga) marginaler? Varför kan det vara så svårt att tidsuppskatta en uppgift realistiskt? 

Tips & Inspiration - jobbet, livet och tiden, PB & Partners

Att tänka tillbaka på hur lång tid det tog senast du gjorde något liknande ger hjärnan en större chans att plocka fram en mer realistisk tidsuppskattning åt dig. Det minskar risken för en 5-i-12-kultur som baseras på en allt-tar-10-minuter-optimism. Den typen av kultur leder inte alltför sällan till stress, dålig framförhållning och en puls som skenar. Vi behöver fokusera på all relevant information för att tidsuppskatta uppgifter, då blir planeringen mer exakt. Om du verkligen vill uppskatta hur lång tid dina uppgifter tar, se till att:

  • Överväga hur lång tid det tagit dig tidigare
  • Ha utrymme för marginaler
  • Gå igenom alla steg du behöver ta för att få det gjort

När jag går igenom min att-göra-lista fördelar jag den alltid i kategorier för att veta vad det är för typ av uppgift. Det gör det lättare att uppskatta hur lång tid det ska ta. Där finns nästan alltid några skrivprojekt som är kluriga att beräkna tiden på. För att vara på säkra sidan multiplicerar jag alltid med pi. Som den tidsoptimist jag är vet jag av erfarenhet att den marginalen kommer att behövas.

Missa inte vårt inspirationsbrev!

Skriv in din e-postadress så får du våra inspirationsbrev var tredje månad. De är fyllda med inspiration om jobbet, livet och tiden!