Appar: Tidsinventering

Appar Tidsinventering, Effektiva Appar, PB & Partners

Time tracking är en grupp appar som används för mäta tidsåtgången. Apparna används vid olika tillfällen för olika ändamål. Det jag har lärt mig på denna resa är att det inte är antal funktioner som avgör hur bra en Time tracker app är, utan mer vad jag vill och kan mäta. Ibland handlar det om att mäta var livets timmar tar vägen och i andra situationer handlar det mer om att mäta en exakt tid, för att expempelvis kunna redovisa hur mycket tid som använts för en viss arbetsuppgift.
 

Vart tar tiden vägen?
Om du undrar vart tiden tar vägen och hur dina timmar fördelas på dygnets alla timmar kan jag exempelvis rekommendera appen Smarter Time. Om du däremot vill veta hur mycket tid du lägger ner på att utföra vissa uppgifter så rekommenderar jag appen Time Tracker

Jag blir ofta förvånad
När jag mäter min tid med appen Smarter Time blir jag ofta förvånad. Tidssituationen är oftast inte så som jag upplever den. I vissa fall blir jag positivt överraskad och ibland negativt överraskad. Att alla andra har mycket skärmtid vet jag ju redan, men att min skärmtid inte skiljer sig från andra har ofta överraskat. Ibland tror jag inte på resultatet och måste göra om mätningen för att till slut konstatera att jag är lika inne i skärmtidsrallyt som de flesta :-) 
 
Tid för att förflytta sig mellan möten
Andra saker som har överraskat mig är all tid jag använder för att förflytta mig mellan alla möten och tiden som går åt för resor. Mycket av min tid går åt till just detta.
 
Fritid och sömn
Några positiva saker är fritiden och min sömn. Jag är väldigt duktig på att utnyttja denna tid. Precis lagom.
 
Mät dygnets alla timmar
För att mäta dygnets alla timmar använder jag mig också av Smarter Time som använder GPS:en på min smartphone. Appen lär sig då vad jag gör när jag befinner mig vid olika platser och hur fort jag rör mig. 

 

OBS! Appar utvecklas hela tiden. Dessa specifikationer gällde vid det tillfälle mitt test med dessa appar genomfördes (december 2018).