Teams

SAMARBETSVERKTYG

Teams, Effektiva Appar, Petra Brask, PB & Partners, Personlig Effektivitet

FAKTA OM APPEN TEAMS:


Microsoft Teams är ett nav för samarbete i Office 365 där kontakter, innehåll och verktyg som teamet behöver kan samordnas för en effektivare kommunikation.

Din hub för teamwork:
  • Hantera enkelt ditt teams projekt med filredigering och delning på språng
  • Anslut ansikte mot ansikte med HD-ljud och video och gå med i möten från nästan var som helst
  • Chatta privat eller i grupp och kommunicera med hela laget i dedikerade kanaler
  • Nämn enskilda lagmedlemmar, eller hela laget på en gång, för att få din kollegas uppmärksamhet
  • Fokusera på det som är mest viktigt med att spara viktiga konversationer och anpassa dina meddelanden
  • Sök dina chattar och gruppsamtal för att snabbt hitta vad du behöver
 
 
 

JANNES OMDÖME 2019-04-08:
"Teams är ett nytt sätt att arbeta på. Jag kan konstatera att mejl produktionen har minskat drastiskt. Kommunikationen blir mer rakt på sak när man jobbar i chattrådar. Det största problemet är att få alla att hålla sig till Teams. Det är lätt att man av gammal vana bryter och skickar ett mejl i stället.

Att jobba med Teams tycker jag är bra. Det krävs dock disciplin och att alla som jobbar i Teams projekt/arbetsgrupper utbildas. Det finns mycket mer jag vill ha ut av denna typ av programvara, men det finns ingen anledning att vänta med att använda Teams. Om man vill vara anställningsbar i framtiden krävs det att man kan jobba i denna typ av programvara.
 
Jag jobbar idag i både Slack och Teams. Om jag ska jämföra dessa måste jag först ge båda tillverkarna beröm för deras appar. Båda är lätta att jobba med och fungerar bra.
Teams kommunikationsdel är en förbättrad version av Skype. Du kan chatta, tala och ha video möten. Allting fungerar jättebra. Appen finns på flera språk (även svenska).
Dokument strukturen är väldigt logiskt och den är lätt att ta till sig. Kopplingar till andra program så som OneNote fungerar, men är seg tycker jag.
 
Vad jag saknar är en bättre kalender, Microsoft har lovat att de ska släppa en i mars, och det saknas en naturlig koppling till Outlooks Att-göra-lista. 
 
 
OBS! Det händer mycket med utvecklingen av Teams just nu. Jag jobbar kontinuerligt med Teams och kommer att uppdatera mina erfarenheter på denna sida.
   

FUNGERAR MED: