Slack

SAMARBETSVERKTYG

Slack, Effektiva Appar, Petra Brask, PB & Partners, Personlig Effektivitet

FAKTA OM APPEN SLACK:
 

Teamkommunikation och samarbete på ett enda ställe. Oavsett om du tillhör ett stort företag eller ett litet företag. Slack finns på alla dina enheter, så att du kan hitta och få tillgång till ditt team och ditt egna arbete, oavsett om du sitter vid ditt skrivbord eller är på språng.
  • Kommunicera med ditt team och organisera dina samtal genom ämnen, projekt eller något annat som är viktigt för ditt arbete.
  • Skicka ett meddelande eller ring någon person eller grupp i ditt team.
  • Dela och redigera dokument och samarbeta med rätt personer. 
  • Integrera ditt arbetsflöde, de verktyg och tjänster du redan använder, inklusive Google Drive, Salesforce, Dropbox, Asana, Twitter, Zendesk m.m.
  • Sök enkelt i en central kunskapsbas som automatiskt indexerar och arkiverar teamets tidigare samtal och filer.
  • Anpassa dina meddelanden så att du fokuserar på vad som är viktigt.
  • Förbättra din tidshantering. Genom appen kan du hitta rätt balans mellan arbete och fritid. Få kontroll över din telefontid, fokustid och produktivitet.
  • Genom effektiv tidsspårning kan du få kontroll över din tid, både på din fritid och i ditt arbete. Appen spårar ditt dygn och anpassar sig till dina personliga mål och behov.
  • Appen blir som din personliga tidsassistent.

JANNES OMDÖME 2019-04-08:
"Slack blir ett nytt sätt att arbeta på. Jag kan konstatera att mejl produktionen har minskat drastiskt. Kommunikationen blir mer rakt på sak när man jobbar i chattrådar. Det största problemet är att få alla att kommunicera via Slack. Det är så lätt att man av gammal vana skickar ett mejl i stället.

Att jobba med Slack tycker jag är bra. Det krävs dock disciplin och att alla som jobbar i Slack projekt/arbetsgrupper utbildas. Det finns mycket mer jag vill ha ut av denna ty av programvara, men det finns ingen anledning att vänta med att jobba i detta verktyg. Om man vill vara anställningsbar i framtiden, kommer det att krävas att man kan jobba med denna typ av program.
 
Jag jobbar idag i både Slack och Teams. Om jag ska jämföra dessa måste jag först ge båda tillverkarna beröm för deras appar. Båda är lätta att jobba med och fungerar bra.
 
Slack är en stabil app där du kan ha överskådlig bild över chattrådarna. Telefonmöten fungerar också bra, men tyvärr saknas det en video funktion. Gränssnittet är tydligt och du känner igen symboler för att ladda upp bilder, filer etc. 
 
Vad jag saknar i Slack är att kunna köra vidoemöten från mobilen, en kalender och att den bara finns på fem språk (ej svenska). En annan sak som stör mig mycket är att kanalerna kan bara skrivas med små bokstäver och börja alltid med hashtag (#). Känns omodernt."
 
 
OBS! Det händer mycket med utvecklingen av SLACK just nu. Jag jobbar kontinuerligt med denna programvara/app och kommer att uppdatera mina erfarenheter på den här sidan.
  

FUNGERAR MED: