Planner

SAMARBETSVERKTYG

Planner, Effektiva Appar, Petra Brask, PB & Partners, Personlig Effektivitet

FAKTA OM APPEN PLANNER:


Den här appen kräver en lämplig kommersiell Office 365-prenumeration. Om du inte är säker på vilken prenumeration företaget har eller vilka tjänster du har åtkomst till kan du kontakta din IT-avdelning.
 
Planner erbjuder ett enkelt, visuellt sätt att organisera teamarbetet på. Med Planner blir det enkelt för teamet att skapa nya planer, organisera och tilldela uppgifter, dela filer, chatta om det pågående arbetet och få uppdateringar om hur arbetet fortskrider.
 
Organisera arbetet visuellt 
Varje plan har sin egen anslagstavla där du kan ordna uppgifter i listor (buckets). Du kan kategorisera uppgifter efter status eller efter personen de tilldelats till. Om du vill uppdatera status eller ändra tilldelning av uppgifter drar och släpper du helt enkelt uppgifter mellan kolumnerna.
 
Synlighet
Vyn Mina uppgifter innehåller en komplett lista med alla dina uppgifter och deras status för alla dina planer. När ni arbetar tillsammans på en plan vet teammedlemmar alltid vem som arbetar med vad.
 
Samarbeta
Planner är utformat för Office 365 och gör det möjligt att samarbeta med samma uppgifter, bifoga filer direkt till uppgifterna och diskutera uppgifterna utan att byta program. Med Planner finns teamets diskussioner och slutprodukter i planen istället för att hamna i olika program. 

JANNES OMDÖME 2019-09-06:
" Planner är ett verktyg för att hålla ihop en grupps uppgifter. På ett överskådligt sätt, kan deltagarna i gruppen se status, samt vad som är gjort på respektive uppgift. Ett mycket visuellt verktyg med flera bra funktioner för att hålla koll på helheten.

Kopplingen till Teams gör att du kan ytterligare hålla ihop information och uppgifter på ett enkelt sätt. Appen är mycket bra och användarvänlig. Svajpa mellan de olika kolumnerna och se vilka uppgifter som ligger under respektive lista (bucket). Dra och släpp uppgiften till rätt ställe.
 
Vad jag skulle önska är att mina uppgifter kopplades direkt till min personliga att göra lista i Outlook, så att jag slipper ha mina uppgifter på flera ställen. Microsofts app To-Do har dock fått en lista för mina Planner uppgifter, men kopplingen till Outlook finns inte ännu."
   

FUNGERAR MED: