Appar: Må Bra

Appar Må Bra, Effektiva Appar, PB & Partners

På den här i sidan kan du hitta Må Bra appar som jag, Jan Winstedt, testar och skriver om.  Det är appar som du kan använda när du behöver stöd och motivation för att komma igång att motionera, vill förbättra sömnen, skapa närvaro för att vara här & nu samt visualisera din verklighet, hur står egentligen står till. 

80% av all stress är helt onödig
Stress forskaren Tomas Danielsson hävdar att 80 procent av all stress vi upplever i vardagen är helt onödig och att det beror på felbeteenden. Han menar att många känslor styrs av att vi inte ser hur det verkligen är, utan vi uppfattar situationen som mycket värre än vad den egentligen är. 

"Prassel i busken"
Vår hjärna har dessutom inte förändrats nämnvärt på 40 000 år. Vår hjärna är fortfarande skapt för att vi ska leva ute på savannen, hitta föda, undvika hot, dvs. "prassel i busken". "Prassel i busken" = tänkbart hot och innebär att vi har full uppmärksamhet på busken för att vi ska kunna avgöra om det är ett hot eller inte. Tid var inget man brydde sig om utan det var här och nu som gällde för att överleva. Med andra ord, en perfekt hjärna för denna tids ändamål. 


Förhållningssätt till dagens teknik
I dagens teknik har vi ett överflöd av "prassel i busken" information som pockar på vår uppmärksamhet; aviseringar i smartphone, en full e-post låda i våra datorer, kollegor som vill ha uppmärksamhet, telefonen som ringer m.m. För en hjärna som är skapt för att jobba med en sak i taget, är det lätt att det här leder till kaos och överhettning i vår hjärna.
 
För att vi och vår hjärna ska må bra behöver vi hitta ett förhållningssätt till vår moderna teknik. Tekniken är fantastisk och något som vi har mycket nytta och nöje av. Det vi nu behöver är ett föhållningssätt till tekniken för att må bra och för att få tekniken att hjälpa oss i stället för att stressa oss. 
 

OBS! Appar utvecklas hela tiden. Dessa specifikationer gällde vid det tillfälle mitt test med dessa appar genomfördes, dvs. under december 2018.