Appar: Att göra-listor

Appar Att göra-listor, Effektiva Appar, PB & Partners

Det är underbart att se så många appar med fokus på "att göra-listor". Här nedan hittar du några av de appar jag har provat och kan rekommendera. Läs mer under varje app.

Ike

Idérikedomen är stor både när det gäller utseende och funktion. Om du jobbar med ett centralt planeringssystem som Outlook eller Google begränsas deras funktionaliteten när du använder de som appar. Här finns mycket kvar att göra för de som utvecklar dessa appar. Jag tycker att de stora drakarna Microsoft och Apple ännu inte har utvecklat appar som fyller sin funktion när det gäller bra att göra-listor.

Appar för ditt planeringssystem 
För dig som är användare av marknadens mest vanligaste planeringssystem Office 365 (Exchange) finns det bara ett fåtal appar som är riktigt bra. Om du har en Android smartphone finns det bara en app idag, Nine, som klarar av att visa uppgifter, flaggade mejl samt kategorisera dessa. Om du har en Iphone finns det också bara en app som klarar av dessa funktioner i iOS och den heter TaskTask. (Nine finns som Beta version för iOS, men den har ingen uppgiftslista för iOS) Om du nöjer dig med att bara se uppgifter blir utbudet större. Google kommer starkt som planeringssystem. Här händer det mycket just nu och Google har utvecklat bra appar för alla deras delar i planeringssystemet. Appen Tasks är anpassad så att du kan se både uppgifter och flaggade mejl i din app. Du kan även använda dig av appen Nine för samma funktionalitet. 
 

För dig som inte har planeringssystem
Om du inte har behov av att flagga dina mejl och bara vill ha en lista/listor finns den en uppsjö av häftiga appar. En riktigt snygg app, där du även kan dela listor med andra och som finns tillgänglig för flera plattformar är appen Wunderlist som jag varmt kan rekommendera. Läs mer nedan.

OBS! Appar utvecklas hela tiden. Dessa specifikationer gällde vid det tillfälle mitt test med dessa appar genomfördes, dvs under december 2018.